Data: 2011-10-19 13:24:56
Temat: Re: Ciasto naleśnikowe do krokietów
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 19 Oct 2011 13:04:53 +0200, Paulinka napisał(a):
> Witam,
>
> Macie jakiś magiczny sposób na to, żeby ciasto naleśnikowe się nie
> łamało podczas zawijania krokietów?
> Notorycznie mi się to zdarza. Może mam zły przepis na ciasto.
Na pewno masz dobry. Tyle że - naszykuj sobie przed smażeniem tacę lub
duuuuży talerz i miskę np. plastikową, którą będziesz przykrywała stosik
naleśników, w miarę smażenia kolejnych dokładając je i za każdym razem
znowu przykrywając stosik miską aż do ostatniego naleśnika. Można zostawić
niewielką szczelinę aby nadmiar pary się wydostawał. naleśniki będa
elstyczne i mięciutkie, gotowe do nadziewania :-)
--
XL
|