Data: 2010-06-10 22:44:11
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> Co można by podać jako surówkę (ew. jarzynkę) do zrazów wołowych
> zawijanych? Zależy mi, żeby było prawie tradycyjnie po polsku (nie musi
> być ortodoksyjnie, ale bez oliwek i takich tam), a do tego elegancko, bo
> dla ważnych gości z zagranicy.
> Buraczki raczej odpadają, bo jako zupę podam chłodnik z botwinki, więc
> byłoby zbyt buraczkowo. Kapusty modrej nie umiem robić, a zresztą teraz
> chyba nie ma dobrej (nie widziałam). Sałata ze śmietaną wygląda w sumie
> mało apetycznie. Myślałam o sałatce z brokułów na zimno. Może macie na
> nią jakiś sposób?
> A może podsuniecie jakieś inne pomysły?
Poniewczasie co prawda, ale napiszę, co ja zwykle daję jako dodatek do
zrazów :
-mizeria
-sałatka z rzodkiewki i szczypioru ze śmietaną
-zasmażane buraczki
-marchewka z groszkiem na gęsto
-pikle z pietruszką
-sałata maślana ze śmietaną
-szpinak
-sałatka z buraków
-młoda kapusta zasmażana
-sałatka z ogórków kiszonych z musztardą i cebulą
--
Paulinka
|