Data: 2010-06-10 23:37:13
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 11 Jun 2010 01:24:34 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>
>> Zrazy z racji zawartości nadzienia i sosu są kwaśne i ostre,
>
> Bez przesady. Moje niezbyt. Że ta musztarda w nich i ogórki kiszone? ten
> smak wsiąka z mięso, w sosie już go mniej.
> I ten słupek słoninki w środku - mniam.
Ja daję oprócz tego, ze do nadzienia to również do sosu ogórek kiszony i
marynowane pieczarki, cebulę i boczek.
>> dlatego
>> idealnie do nich pasują słodkie zasmażane buraki i marchewka z
>> groszkiem. Do potraw z sosami lubię surówki/sałatki ze śmietaną, bo
>> lubię po prostu. Tak czy siak do każdego mięsa mam min. 2-3 dodatki.
>
> Ba.
Nauczona przez mamę : ziemniaki muszą być posypane czymś zielonym, a
mięso to nie główny składnik obiadu, bo surówka jest najważniejsza.
--
Paulinka
|