Data: 2011-09-14 10:52:57
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-09-14 10:29, Qrczak pisze:
> Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> Dnia Wed, 14 Sep 2011 08:20:28 +0200, medea napisał(a):
>>> W dniu 2011-09-13 23:26, Ikselka pisze:
>>>>
>>>> TEŻ? - szponder do rosołu to obowiązek, oprócz niego dopiero dodaje
>>>> się
>>>> inne kawałki.
>>>
>>> Ja lubię rosół na prędze wołowej z dodatkiem jakiegoś kawałka kuraka.
>>
>> Jak mam dobrego kuraka (tzn od wujka), to gotuję na samym kuraku. A
>> "sklepowym" kuractwem to ja sobie rosołku wołowego nie będę psuła :-)
>
> Tak, trzeba mieć dobrego tego kuraka, a nie jakieś bladziny
> spuchnięte. Dlatego rosół głównie na wołowinie robię, do tego jakiś
> kawałek indyka dla przełamania smaku.
No dobra, skoro tak obie twierdzicie, to zacznę w końcu rozjeżdżać te
kuraki, co mi po drodze do domu pod koła wlazują.
Ewa
|