Data: 2011-09-14 11:45:46
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: "Qrczak" <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2011-09-14 10:40, Qrczak pisze:
>> Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Dnia Wed, 14 Sep 2011 08:19:31 +0200, medea napisał(a):
>>>> W dniu 2011-09-13 22:22, Qrczak pisze:
>>>>>
>>>>> Ale tylko w pniedziałek. Zanabyłam dziś znakomity kawał woła. Będzie
>>>>> sztukamięs jutro.
>>>>
>>>> I faktycznie uda się tego wołu ugotować tak, żeby był miękki i
>>>> rozpływał
>>>> się w ustach? Nigdy nie robiłam sztukamięsa.
>>>> Narobiliście mi ochoty.
>>>>
>>>> Ewa
>>>
>>> Zrób wtedy, kiedy masz dużo czasu - zagotuj szybko, a potem pod
>>> przykryciem i lekko wrzace utrzymuj 4 godziny, uzupalniając ubytek wody
>>> WRZĄTKIEM z czajnika - nie wolno dolewać zimnej wody. Zobaczysz efekt
>>> :-)
>>
>> Nawet nie musi to być 4 godziny, wszystko zależy od tego, która to wołu
>> część jest. Szponder rzeczywiście wymaga cierpliwości, zwłaszcza jak
>> mocno poprzerastany. Dlatego dla celów sztukamięsowych poświęcam antrykot
>> (nawet jeśli to profanacja, hehe), po 2 godzinach takiego pyrkania jest
>> mięciutki.
>
> A ze zwykłej pieczeniówki się tego nie robi?
Tysz można.
Qra
|