Data: 2010-12-09 02:28:15
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-12-08 20:51, Ikselka pisze:
>>> Może najkrócej: drożdże to białko.
>>
>> Tylko w 50 procentach :)
>
> Rozróżniasz treść zdania "Drożdże to białko" od "Drożdże to czyste białko"?
A to już poczepiać się nie wolno?
>>> Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się znaleźć w chlebie prócz glutenu.
>>
>> A jak sobie dodam mleka w proszku (albo w płynie) do ciasta chlebowego,
>> to mnie lokalna komórka uniokontrolna ukarze długoletnim więzieniem? :)
>
> Masz zakład piekarski? Drukujesz na etykiecie skład "Mąka, sól, drożdże,
> woda?"
Od jutra będę pisać flamastrem lukrowym.
> TY mozesz sobie dodawac do chleba z kiepskiej mąki nawet własne paznokcie
> dla wzbogacenia w białko. Nikogo to nie obchodzi, kiedy gościom o tym nie
> powiesz.
Nie lubię, jak coś w chlebie chrupie.
No i keratyna trudno się rozkłada, więc nie bardzo się nadaje do
recyklingu w białko budulcowe. Raczej zewnętrznie powinna być stosowana :)
> Nosz, załamka. Ty NAPRAWDĘ nie rozumiesz, o co tu chodzi. Myslałam, że
> tylko żarty uprawiasz, ale Ty serio!
Tak, ja serio. Przestałam jeść wędliny, nie odbieraj mi ostatniej
radości życia - chleba z masłem i pasztetem z soi :D
--
Pozdrawiam - Aicha
|