Data: 2008-02-16 15:30:18
Temat: Re: Danie siermiężne czy ekskluzywne?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 16 février 2008 a 08:31:33, dans
<w...@n...onet.pl> vous écriviez :
>> > jakie wino polecasz d fasolki po bretoNsku?
>>
>>
>> Cahors albo madiran
> Czyli dosc proste wina.
Zgadzam sie, wina raczej rustykalne. Co nie znaczy ze win do fasolki
nie mozna dobrac.
>> powinny pasowac (tak jak pasuja do cassoulet, ktorego
>> fasolka po bretonsku jest odmiana).
> Nie jest.
Masz moze jakies informacje na ten temat ? Domniemane (lub nie)
pokrewienstwo miedzy fasolka po bretonsku a cassouletem bardzo mnie
interesuje, ale nie posiadam zadnej literatury na ten temat.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|