Data: 2007-07-10 16:48:26
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
Od: J-23 <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 10 Lip, 18:35, "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> wrote:
> No właśnie, jak w temacie...
> Dotyczy to wątróbki drobiowej, staram się dokładnie ją osączać po myciu,
> obtaczam w mące, ale to na nic. Smażenie to naprawdę hardcore:), strzela jak
> z armaty, nierzadko unosi się przy tym ciężka szklana pokrywa patelni!
> Wrzucanie wątróbki na rozgrzany tłuszcz, to wyższa szkoła jazdy -
> błyskawiczne nakrycie patelni i odskok na bezpieczną odległość:) Nie
> wspomnę, jak wygląda kuchenka po smażeniu...
> Czy jest na to jakaś rada?
>
> Pozdr. Ewa
Lekko pogotowac, osuszyc i na patelnie
|