Data: 2006-10-03 06:17:06
Temat: Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Lilla" <l...@f...krasnik.pl> wrote in message
news:efsul2$6lt$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Gruby" <g...@p...onet.pl> napisał:
>> ja opieńki solę...
>> mogą kilka lat stać.
>
> A w jakiej temeperaturze powinny stac te zasolone opienki?
> Czy od razu nalezy je wynosic do chlodnego pomieszczenia,
> czy jakis czas powinny postac w temperaturze pokojowej?
>
> Pozdrawiam
> Lilla
Solone z miejsca - tak można wszystkie grzyby konserwować.
Kiszone - muszą zacząć fermentować w cieple (można w wekach kisić), ale
wynosi się do chłodu po dwu-trzech dniach.
Solone przed użyciem trzeba wymoczyć jak śledzie, kiszone przepłukać,
zeszklić cebulę, dodać grzyby śmietanę - do ziemniaków. Ale kiszone można
dodawać do sałatek typu "przegląd tygodnia".
|