Data: 2012-05-17 17:50:17
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-05-17 18:52, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 17 May 2012 18:18:34 +0200, medea napisał(a):
>
>> ...poszukuję pilnie. Najlepiej na karkówkę w całości.
>> Będę zobowiązana.
>>
> Na obiad, czy do chleba?
Na obiad.
> - tak czy inaczej najlepszy jest peklowany (będzie
> różowy po upieczeniu, więc raczej z przeznaczeniem na "wędlinkę") lub
> marynowany i potem upieczony.
> Marynowany polecam dokładnie wg mojego przepisu na jagnięcinę:
> http://www.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/grupy-d
yskusyjne/pl.rec.kuchnia/25181/jagniecina-marynowana
-pieczona
>
> Przed umieszczeniem w marynacie lub mieszance peklującej mięso dobrze jest
> gęsto i głęboko (na wylot) ponakłuwać patyczkiem do szaszłyków.
Mam bardzo ładny i chudy kawałek, tłuszczu w nim niewiele. Zamarynuję,
wzorując się na tym przepisie, ale potem raczej myślałam o tym, żeby
udusić, bo pieczona może wyjść zbyt sucha.
Ewa
|