Data: 2012-05-18 09:36:12
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
gosmo wrote:
> Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:4fb5ed17$0$1317$65785112@news.neostrada.pl...
>> medea wrote:
>>> Chcę też, żeby było dużo sosu, a zwykle w rękawie nie za dużo zostaje po
>>> pieczeniu. W duszeniu wychodzi więcej.
>> Ja karkówkę traktuje solą, majerankiem i czosnkiem, zostawiam na dobę -
>> dwie zawinięte, a potem obsmażam, podlewam wodą ( tak do 1/3 wysokosci)
>> i duszę.
>
> Do powyższej listy dodaję kolendrę kolendrę i miód. Kolendra jest jest dla
> mnie jedną z ulubionych przypraw, stosuję do tłuściejszych mięs o mało
> wyrafinowanym smaku (czyli jak w tym przypadku wieprzowina). Ma
> instensywny aromat więc warto nie przesadzić z ilością.
Warto spróbować, bo kolendra jeszcze jakoś mi w ręce nie wpadła. Ale
wariantów na karkówkę jest tyle, ile w danej chwili natchnienia :-). Czasem
wrzucam świeży rozmaryn, czasem cebulę, zioła prowansalskie ...
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|