Data: 2012-05-18 09:11:32
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: "gosmo" <t...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4fb5ed17$0$1317$65785112@news.neostrada.pl...
> medea wrote:
>> Chcę też, żeby było dużo sosu, a zwykle w rękawie nie za dużo zostaje po
>> pieczeniu. W duszeniu wychodzi więcej.
> Ja karkówkę traktuje solą, majerankiem i czosnkiem, zostawiam na dobę -
> dwie zawinięte, a potem obsmażam, podlewam wodą ( tak do 1/3 wysokosci)
> i duszę.
Do powyższej listy dodaję kolendrę kolendrę i miód. Kolendra jest jest dla
mnie jedną z ulubionych przypraw, stosuję do tłuściejszych mięs o mało
wyrafinowanym smaku (czyli jak w tym przypadku wieprzowina). Ma instensywny
aromat więc warto nie przesadzić z ilością.
|