Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "batory" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Fasolka po bretońsku
Date: Sat, 23 Apr 2005 13:07:54 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <d4da9v$e4t$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <4...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cme54.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1114254463 14493 83.31.132.54 (23 Apr 2005 11:07:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 23 Apr 2005 11:07:43 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:237957
Ukryj nagłówki
Użytkownik "bauwer" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:45b3.00000087.426a1714@newsgate.onet.pl...
> No więc tak: w lodówce czystki były po całym tygodniu potrzebne, fasolka
> grzechotała w słoiku - więc większość składników już się od godzinki
kotłuje w
> garnku, coby i czysto w lodówce i błogo w żołądku było. Nawrzucałam, co
było
> pod ręką, ale korci mnie, cóż by tu dodać jeszcze, żeby powalić głodomorów
na
> kolana. Jest więc boczuś (resztkę miałam takiego wiejskiego, prawdziwego,
> pachnącego.... mmmmm), końcówki kurczaka z wczorajszego obiadku, jakaś
piętka
> kiełbasy. Jest i lubczyk (jak prawie we wszystkim, coby mnie ten mój luby
> nadal lubił), wrzuciłam i posiekaną natkę i oregano z parapetowego
ogródka.
> Korci mnie mocno bazylia, ale boję się kontrastu smakowego... Więc cóż
wrzucić
> jeszcze?
>
Ja daję majeranek, ale do tych wszystkich ziół, które już tam dałaś chyba
nie bardzo by pasował. A nie zapomniałaś o fasoli? ;-)
Pozdrówka - Agnieszka
|