Data: 2014-10-09 16:13:47
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-09 09:36, bbjk pisze:
> W dniu 2014-10-09 09:16, FEniks pisze:
>
>>>> Hm, czy - poza stekami - wiele mamy takich teatrów? Zwłaszcza jeśli
>>>> pozostaniemy przy warzywach (dla purystów - owocach)?
>>>
>>> Wszelkie budynie warzywne, dzisiaj już rzadko stosowane, ale popularne
>>> w dawniejszej kuchni.
>>
>> No tak, ale budyń z bakłażana? Ciapatość murowana! ;)
>
> Pytałaś o inne teatry z warzyw, o ile dobrze zrozumiałam?
No tak, budyń spełnia chyba ten wymóg, ale to raczej uniwersalny sposób
na potrawę praktycznie z wszystkiego. W dodatku i na słono, i na słodko.
> Z bakłażana już chyba wolałabym deser wg Alicji B. Toklas. Choć
> niekoniecznie.
Aż sobie go specjalnie wyszukałam. Hm, nie, to nie dla mnie. Raczej
żadne warzywo nie pasuje mi w charakterze słodkiego deseru. Chyba że
podciągniemy pod deser placki ziemniaczane. ;)
Ewa
|