Data: 2004-03-18 11:10:35
Temat: Re: GOTOWANIE SZYNKI
Od: "batory" <b...@w...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5a33.00000c0b.405980bf@newsgate.onet.pl...
>
> > In <5...@n...onet.pl> m...@p...onet.pl
> > wrote:
> > >> Ania wrote:
> > >>
> > > Ja również nie lubię gotowych wędlin, więc robię je sama.
> > > Obowiązkowa szynka świąteczna :
> > > 1 kg szynki wieprzowej
> > > przyprwa do peklowania staropolska / wypróbowałam- bardzo dobra/.
> > > Szynkę wrzucam do marynaty z przyprawą i trzymam 3-4 dni.Wyjąć z
> > > marynaty. Następnie gotuję na bardzo małym ogniu ok. 1 godz. Czas
> > > gotowania- 1kg mięsa- 1 godzina. Szynka stygnie w wodzie w której się
> > > gotowała. pzdr.
> >
> > Ale gdzie ta wędlina? ;-)
> >
> > Władysław
> Jak to gdzie? Właśnie tutaj- gotowana szynka. Robię również kiełbasę,
baleron
> itp.
>
Bez wędzenia? Bo mi się wydaje, że wędlina to powinna być wędzona, inaczej
to jest tak zwane "zimne mięso" - wszak podaje się półmisek zimnych mięs i
wędlin
Pozdrawiam - Agnieszka
|