Data: 2017-11-13 23:23:45
Temat: Re: Gęsie cycki
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .11.2017 o 22:35 XL <i...@g...pl> pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>
>> Nie wiem, co jest kluczowe w marcińskich rogalach. Czy samo nadzienie,
>> czy ciasto?
>
> Mąka, drożdże i cukier. LOL
Po co wprowadzasz jakieś swoje wyobrażenia?
Tu receptura:
http://cechcukiernikowipiekarzy.pl/images/receptura.
pdf
Więcej (także posiadacze certyfikatu):
http://cechcukiernikowipiekarzy.pl/rogal-swietomarci
nski.html
Z przykrością stwierdzam, że rogal świętomarciński jest produkowany na
margarynie!
Ale to chyba nie jest warunek sine qua non.
--
Trefniś
|