Data: 2017-11-14 00:35:24
Temat: Re: Gęsie cycki
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .11.2017 o 22:35 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>
>>> Nie wiem, co jest kluczowe w marcińskich rogalach. Czy samo nadzienie,
>>> czy ciasto?
>>
>> Mąka, drożdże i cukier. LOL
>
> Po co wprowadzasz jakieś swoje wyobrażenia?
Oczywiście, pominęłam inne, równie niepowtarzalne składniki. LOL
>
> Tu receptura:
> http://cechcukiernikowipiekarzy.pl/images/receptura.
pdf
>
> Więcej (także posiadacze certyfikatu):
> http://cechcukiernikowipiekarzy.pl/rogal-swietomarci
nski.htm
Daj spokój, czym chcesz mnie tutaj zaskoczyć? Drożdżowym ciastem z makiem?
>
> Z przykrością stwierdzam, że rogal świętomarciński jest produkowany na
> margarynie!
I z okruchów cukierniczych - czym by one być nie miały...
> Ale to chyba nie jest warunek sine qua non.
>
Masła chyba przepis nie dopuszcza. Nie byłyby poznańskie :-|
--
XL
|