Data: 2017-11-14 13:57:08
Temat: Re: Gęsie cycki
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .11.2017 o 13:13 XL <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
(...)
>> Tradycyjne rogale na św. Marcina były z pewnością z masłem, oraz
>> migdałami
>> zamiast białego maku.
>>
>
> Nie można było tego od razu skonstatować? - zamiast rozprawiać o
> urojonych
> ,,certyfikatach" i jedyniepoznańskości obecnych podróbek.
Dla mnie to też zabawne, trzeba było trzymać się tradycyjnej receptury,
która jest dokładnie udokumentowana historycznie.
Teraz taka moda, "Unia pobłogosławi", minrol zarejestruje, a że piekarz od
zawsze oszczędza, to i produkt okaleczył stosownie do warunków, a wbrew
tradycji.
Wyobrażacie sobie cenę rogala na maśle i z masą marcepanową?
Już teraz te prawdziwe są drogie, choć to margaryna, mak i aromat
migdałowy...
--
Trefniś
|