Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gotowana młoda kapusta Re: Gotowana młoda kapusta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gotowana młoda kapusta

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
2.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
-for-mail
Date: Sat, 20 Jun 2015 12:11:13 +0200
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.7.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gotowana młoda kapusta
References: <5584fa20$0$2210$65785112@news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <5584fa20$0$2210$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 22
Message-ID: <55853c3c$0$8373$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.10.72.185
X-Trace: 1434795068 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 8373 83.10.72.185:2295
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:364326
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-06-20 o 07:29, Robot pisze:
> Szukam przepisu na gotowana młodą kapustę ze skwarkami.
> Chodzi o jak najprostszy przepis, bez żadnych udziwnień
> i dodatków. O takie przepisy teraz najtrudniej.
> Co mam kupić i co kolejno zrobić.
> Moje doświadczenie w gotowaniu jest minimalne, dlatego
> proszę nie pisać, że np. coś mam dusić, bo nie wiem co to
> znaczy.

Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka z odrobiną wody (na tyle, żeby się
kapusta nie przypaliła) i duś (to będzie duszenie, nie gotowanie) aż
kapusta zmięknie, straci surowiznę. Rozpoznasz to m.in. po tym, że
znacznie zmniejszy swoją objętość. Na patelni podsmaż boczek (czy co tam
chcesz) na oleju, a potem dodaj to do kapusty. Całość przypraw solą,
pieprzem, posiekanym świeżym koperkiem, odrobiną octu. Możesz zrobić też
zasmażkę, albo po prostu dodać pół łyżki mąki rozbełtaną z odrobiną
wody, żeby całość zagęścić, ale to nie jest konieczne. Tak mniej więcej
bym to zrobiła. Duszenie powinno się zamknąć w 20 minutach. Najlepiej
robić to w szerokim garnku, można nawet na głębokiej patelni, o ile się
na niej surowa kapusta zmieści.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.06 Robot
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 Robot
20.06 FEniks
20.06 FEniks
20.06 FEniks
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 FEniks
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 bbjk
20.06 FEniks
20.06 bbjk
20.06 FEniks
20.06 Jarosław Sokołowski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?