Data: 2015-06-20 15:24:01
Temat: Re: Gotowana młoda kapusta
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-06-20 o 15:18, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> Gotowanie odbywa się w dużej ilości wody (np. gotowanie ziemniaków
>> lub jajek), duszenie zazwyczaj w naturalnych sokach pod przykryciem,
>> ewentualnie z niewielkim dodatkiem wody.
> Ja ziemniaki gotuję *tak samo* jak opisaną kapustę. Osobliwie te młode.
> Na dnie tylko minimalna ilość wody, najlepiej gdyby cała wyparowała
> wraz z końcem obróbki termicznej.
Ja gotuję zazwyczaj na parze, ale odniosłam się do najczęściej
spotykanej formy traktowania ziemniaków.
> Wciąż je nazywam gotowanymi, a nie
> duszonymi.
Kiedy na obiad robię np. kotlet schabowy, to też mówię, że ugotowałam obiad.
Ewa
|