Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: b...@w...pl (MiKa)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gulasz
Date: Thu, 31 Oct 2002 10:56:17 +0000 (UTC)
Organization: kukbuk izy - http://www.kuchnia.serwisy.net
Lines: 40
Message-ID: <apr28h$ck6$1@news.tpi.pl>
References: <apr4jk$72m$1@gromojar.itpp.pl> <apr1j0$6di$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: saturn.j.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1036061777 12934 213.25.83.135 (31 Oct 2002 10:56:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 31 Oct 2002 10:56:17 +0000 (UTC)
X-HTTP-Posting-Host: qb13.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
User-Agent: NewsPortal 0.24pre3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:132626
Ukryj nagłówki
Joanna Duszczyńska wrote:
> Użytkownik "MW" <a...@a...com> napisał w wiadomości
> news:apr4jk$72m$1@gromojar.itpp.pl...
> >
> > Mam pytanie wczorja robilam gulasz, jestem
poczatkujaca kucharka wiec
> > wszystkie rady sa dla mnei cenne wg przepisu mialam
mieso otoczyc w mace i
> > podsmazyc na rozgrzanej patelni a potem do rondla i
dusisc
> > Tak zrobilam ale mieso mimo przysmazenia go bylo
niesmaczne maka jakas
> taka
> > rozmiekczona
> > Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
> Mąka jeśli już to do zagęszczenia na koniec, jeśli sama
cebula nie
> wystarczy.
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
Albo za mały ogien. Obtoczone mieso trzeba dobrze
zrumienic. Do tego sporo przypraw potem do duszenia.
Pyszny jest gulasz wolowy ze spora iloscia gozdzikow.
Do tego ryz... i surowka np. z bialej, startej na
duzych oczkach kapusty, takoz selera, marchewki,
jablka kwasnego i wymieszana z majonezem...
Zycze powodzenia w eksperymentowaniu
Mika
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|