Data: 2002-10-31 10:56:17
Temat: Re: Gulasz
Od: b...@w...pl (MiKa)
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczyńska wrote:
> Użytkownik "MW" <a...@a...com> napisał w wiadomości
> news:apr4jk$72m$1@gromojar.itpp.pl...
> >
> > Mam pytanie wczorja robilam gulasz, jestem
poczatkujaca kucharka wiec
> > wszystkie rady sa dla mnei cenne wg przepisu mialam
mieso otoczyc w mace i
> > podsmazyc na rozgrzanej patelni a potem do rondla i
dusisc
> > Tak zrobilam ale mieso mimo przysmazenia go bylo
niesmaczne maka jakas
> taka
> > rozmiekczona
> > Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
> Mąka jeśli już to do zagęszczenia na koniec, jeśli sama
cebula nie
> wystarczy.
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
Albo za mały ogien. Obtoczone mieso trzeba dobrze
zrumienic. Do tego sporo przypraw potem do duszenia.
Pyszny jest gulasz wolowy ze spora iloscia gozdzikow.
Do tego ryz... i surowka np. z bialej, startej na
duzych oczkach kapusty, takoz selera, marchewki,
jablka kwasnego i wymieszana z majonezem...
Zycze powodzenia w eksperymentowaniu
Mika
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|