Data: 2000-02-22 19:48:23
Temat: Re: Jak dojrzewac sery (Brie)?
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jakub Jewula <q...@s...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:Gfrs4.22200$G...@n...tpnet.pl...
> Niekiedy kupuje ser "typu Brie" (chyba Turek, czy jakos).
> Nie trzyma niestety rownej jakosci, nieraz jest wspaniale smierdzacy
> i lejacy sie w srodku, nieraz w srodku ma twardy klocek...
> Pytanko: czy mozna w domu doprowadzic taki ser do stanu idealnego?
> W jakich warunkach powinien dojrzewac? Temperatura, wilgotnosc?
IMHO nie ma nic gorszego wsrod podrobek jak wlasnie Turek. Kup porzadnego
camemberta albo brie to nie bedziesz narzekal:)
Przemyslaw Koziarski
|