Data: 2000-02-22 15:13:23
Temat: Re: bylo: Jak dojrzewac sery? jest: sery domowe
Od: "Jader" <j...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Mdana <m...@n...chrobot.krakow.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych
napisał:Pine.LNX.4.21.0002221245260.11886-100000@ns.
chrobot.krakow.pl...
> On Tue, 22 Feb 2000, Jakub Jewula wrote:
> Znam przepis na serek czesciowo plesniowy- ale nie testowalam jeszcze.
U mnie w domu, za mlodu, testowano to wielokrotnie z rewelacyjnym skutkiem.
> Kiedy bedzie juz taki zolty i mocno "pachnacy" nalezy go topic w
> garnku dodajac troche masla i przyprawy wg uznania (np. sol, papryke,
> kminek, suszone ziola).
Mozna tez jesc bez przetworzenia (wersja dla malo wrazliwych), a do
smarzenia-topienia dodac zoltko z jajka, wtedy ma piekny zloty kolor.
Jader
|