Data: 2011-06-20 14:27:03
Temat: Re: Jak przechować świeże zioła?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
tomjas wrote:
> On Mon, 20 Jun 2011 12:57:18 +0200, medea wrote:
>> Czy posiekany koperek lub pietruszkę wystarczy posolić i trzymać w
>> lodówce, czy lepiej dodatkowo zamrozić? Oczywiście mam na myśli
>> przechowanie do codziennego użytku, nie do przyszłego roku. ;)
>>
> Jak juz wiekszosc podpowiedziala - zamrozic. Ja zamrazam i praktycznie
> nie widze roznicy.
A ja w natce pietruszki widzę różnicę. Dlatego i koperek, i natkę kupuje 2
razy w tygodniu u producenta, trzymam w wazonie ;-)na blacie dzień - dwa, a
dopiero potem resztę zamrażam.
Pietruszkę trzeba będzie odnowić, bo raczyła wymarznąć :-(
J.
|