Data: 2011-06-20 15:11:33
Temat: Re: Jak przechować świeże zioła?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 20 Jun 2011 16:27:03 +0200, krys napisał(a):
> Dlatego i koperek, i natkę kupuje 2
> razy w tygodniu u producenta, trzymam w wazonie ;-)na blacie dzień - dwa, a
> dopiero potem resztę zamrażam.
Bardzo dobrze (bardzo!) się przechowuje oczyszczone z liści rzodkiewki i
wszelkie "zielone" (łącznie z sałatą - nawet lepsza wtedy) wypłukane,
odsączone lub wytrząśnięte z wody i włożone do niedbale (tzn prawie wcale
nie zamkniętej) foliowej torebki. Sałata i rzodkiewka trzyma się i dwa
tygodnie, reszta z uwagi na delikatniejsze ulistnienie nieco krócej, ale i
tak sporo.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|