Data: 2009-10-30 12:13:08
Temat: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Od: "Grzesiacz" <g...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Felinity" <f...@j...pl> napisał w wiadomości
news:hcbkf9$f2b$1@inews.gazeta.pl...
> Dnia Thu, 29 Oct 2009 09:13:56 +0100, Rysiek napisał(a):
>
>> Witam.
>>
>> Czego trzeba dopilnować, żeby pieczone w piekarniku, w żaroodpornym
>> naczyniu, ćwiartki nie były surowe w środku a spalone na zewnątrz?
>> Owinąć folią? Jaka tempera ??tura? Może macie jakieś proste przepisy?
>>
> Piec wolniej (zacząć od 120-150 stopni, 25-35 minut, sprawdzić czy
> upieczone, jeśli nie, to dopiec), pod przykryciem, na koniec pieczenia
> odkryć i dopiec do rumianości, np. z włączonym termoobiegiem, grillem,
> czy chociaż wentylatorem.
Pieczenie w 120° ?? Chyba podgrzewanie.
pzdr
Grzesiacz
|