Data: 2009-10-30 12:46:05
Temat: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzesiacz" <g...@m...pl> napisał w wiadomości
news:hcelbd$1a9p$1@news.mm.pl...
>
> Użytkownik "Felinity" <f...@j...pl> napisał w wiadomości
> news:hcbkf9$f2b$1@inews.gazeta.pl...
>> Dnia Thu, 29 Oct 2009 09:13:56 +0100, Rysiek napisał(a):
>>
>>> Witam.
>>>
>>> Czego trzeba dopilnować, żeby pieczone w piekarniku, w żaroodpornym
>>> naczyniu, ćwiartki nie były surowe w środku a spalone na zewnątrz?
>>> Owinąć folią? Jaka tempera ??tura? Może macie jakieś proste przepisy?
>>>
>> Piec wolniej (zacząć od 120-150 stopni, 25-35 minut, sprawdzić czy
>> upieczone, jeśli nie, to dopiec), pod przykryciem, na koniec pieczenia
>> odkryć i dopiec do rumianości, np. z włączonym termoobiegiem, grillem,
>> czy chociaż wentylatorem.
>
> Pieczenie w 120° ?? Chyba podgrzewanie.
> pzdr
> Grzesiacz
Niekoniecznie...
Jest szkola pieczenia wlasnie w niskich temperaturach, ale dl;uzej i pozniej
"dopiekanie" w wyzszej...
na travelu kiedys pokazywali pieczenie rosbefu chyba wlasnie w roznych
temperaturach lacznie ze wstepnym opiekaniem i wyszlo na to ze najmniej
sokow mieso traci kiedy sie je piecze dlugo w nizszej temperaturze heh
Calkiem na odwrot niz mnie uczono :-)
|