Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!
atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Date: Fri, 30 Oct 2009 13:46:05 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 31
Message-ID: <hcenql$omi$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <hcbis6$s0d$1@inews.gazeta.pl> <hcbkf9$f2b$1@inews.gazeta.pl>
<hcelbd$1a9p$1@news.mm.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1256907413 25298 83.15.147.162 (30 Oct 2009
12:56:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 Oct 2009 12:56:53 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3598
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325062
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Grzesiacz" <g...@m...pl> napisał w wiadomości
news:hcelbd$1a9p$1@news.mm.pl...
>
> Użytkownik "Felinity" <f...@j...pl> napisał w wiadomości
> news:hcbkf9$f2b$1@inews.gazeta.pl...
>> Dnia Thu, 29 Oct 2009 09:13:56 +0100, Rysiek napisał(a):
>>
>>> Witam.
>>>
>>> Czego trzeba dopilnować, żeby pieczone w piekarniku, w żaroodpornym
>>> naczyniu, ćwiartki nie były surowe w środku a spalone na zewnątrz?
>>> Owinąć folią? Jaka tempera ??tura? Może macie jakieś proste przepisy?
>>>
>> Piec wolniej (zacząć od 120-150 stopni, 25-35 minut, sprawdzić czy
>> upieczone, jeśli nie, to dopiec), pod przykryciem, na koniec pieczenia
>> odkryć i dopiec do rumianości, np. z włączonym termoobiegiem, grillem,
>> czy chociaż wentylatorem.
>
> Pieczenie w 120° ?? Chyba podgrzewanie.
> pzdr
> Grzesiacz
Niekoniecznie...
Jest szkola pieczenia wlasnie w niskich temperaturach, ale dl;uzej i pozniej
"dopiekanie" w wyzszej...
na travelu kiedys pokazywali pieczenie rosbefu chyba wlasnie w roznych
temperaturach lacznie ze wstepnym opiekaniem i wyszlo na to ze najmniej
sokow mieso traci kiedy sie je piecze dlugo w nizszej temperaturze heh
Calkiem na odwrot niz mnie uczono :-)
|