Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak walczyć ze strachem?
Date: Wed, 15 Jun 2016 20:25:34 +0200
Organization: private
Lines: 61
Message-ID: <o...@t...home>
References: <ni5je8$b17$1@dont-email.me> <nj4jtb$2t7$1@mx1.internetia.pl>
<nj4q0m$d89$1@dont-email.me> <nj4qk4$r61$1@mx1.internetia.pl>
<nj4rgt$i5v$1@dont-email.me>
<5755f442$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
<5757361c$0$700$65785112@news.neostrada.pl>
<1sctjqcrk2yit$.hm1c7mhod148$.dlg@40tude.net>
<njppar$4gp$1@node1.news.atman.pl> <o...@t...home>
<1xrbx657mbmd6.1p3qxfo21axwt$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 78.10.92.176
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1466015142 16372 78.10.92.176 (15 Jun 2016 18:25:42
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Jun 2016 18:25:42 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:372151
Ukryj nagłówki
W dniu .06.2016 o 00:01 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Dnia Tue, 14 Jun 2016 23:11:43 +0200, Trefniś napisał(a):
>
>> W dniu .06.2016 o 22:26 samya <s...@p...onet.pl> pisze:
>>
>> (...)
>>> Gdybym zarabiala tyle, co "miniminister" Ziobro, zrobilabym zlecenie
>>> stale na wybrany cel harytatywny. I zapewne bym sie tym nie
>>> chwalila....
>>
>> "Gdybyśmy mieli blachę, robilibyśmy najlepsze konserwy na świecie. Ale
>> nie
>> mamy też mięsa."
>
>
> Nic dodać, nic ująć,poza tym tu (wyjątkowo) powinieneś napisać "blahę"
> 3-))
Ależ mi "ludzie ociężali umysłowo, nażucili bezmyślnie" taką ortografię...
Wolę czas spędzić na nauce w innych dziedzinach, niż marnotrawić na nową
ortografię.
W tej chwili badam zawartość starych ksiąg kulinarnych i opracowań
historyków pod kątem kiszenia kapusty :)
Ale widzę, że to raczej niepotrzebna praca. Żadnych rewelacyjnych, a
istotnych szczegółów nie znalazłem.
A efekty powalają, w porównaniu z kapustą sklepową. Naprawdę!
Ktoś powie, że to jeszcze nie sezon, na zimę kisi się jesienią...
Młodą kapustę też ciężko poszatkować.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć w lecie świeżo ukiszoną
kapustę.
Jesienią ukiszę na zimę, dysponując doświadczeniami.
Darujcie sobie:
"Nigdy nie przyszłoby mi do głowy kisić kapustę, skoro mogę ją kupić w
Biedronce" parafrazując lokalnego myśliciela.
:)
--
Trefniś
|