Data: 2016-06-15 20:36:48
Temat: Re: Jak walczyć ze strachem?
Od: "samya" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Trefniś" <t...@m...com> napisał w wiadomości
news:op.yi32sw16mtaby1@tncap.home...
W dniu .06.2016 o 00:01 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
W tej chwili badam zawartość starych ksiąg kulinarnych i opracowań
historyków pod kątem kiszenia kapusty :)
Ale widzę, że to raczej niepotrzebna praca. Żadnych rewelacyjnych, a
istotnych szczegółów nie znalazłem.
A efekty powalają, w porównaniu z kapustą sklepową. Naprawdę!
Ktoś powie, że to jeszcze nie sezon, na zimę kisi się jesienią...
Młodą kapustę też ciężko poszatkować.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć w lecie świeżo ukiszoną
kapustę.
Jesienią ukiszę na zimę, dysponując doświadczeniami.
--
Trefniś
Mloda kapusta nigdy nie dotrwala u mnie stanu dostatecznego ukiszenia :)
Zawsze podjadalam przy kazdym "ubijaniu" :)
A poza tym mozna kisic nie tylko kapuste i ogorki, ale niemal wszelakie
warzywa, np. seler i marchewka sa naprawde pyszne.
@
|