Data: 2015-02-14 19:06:28
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 18:44 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
> A wypchaj się.;-) Może i może, tylko po co? co jest warty kotlet bez
> tłuszczu?
Jest przepyszny - ale nie zamieniłbym go z kotletami w panierce :)
To jeednak dwie różne potrawy i wzajemnie się nie zastępują :)
>> Do tego np. kotleta schabowego (mięso bez panierki) nie trzeba wtedy w
>> ogóle solić, ani inaczej przyprawiać? Wszystkie smaki zapewnia
>> skarmelizowana warstewka mięsa?
>> :)
>> Nie mam za grosz szacunku do żadnych powłok :)
>
> Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.
> Mam nierdzewną, mam aluminiową, to i tefala przygarnęłam;-).
> A skoro mnie zaskoczył na plus, to czemu mam się zarzekać?
Ależ nikt nikomu nie każe wyrzucać :)
Doczytałem, że to nie teflon - to chyba wystarczy.
Zastanawiam się krytycznie (ale i platonicznie) nad patelniami
ceramicznymi.
Co użytkownik, to inne opinie.
Ale chyba jakość warstwy ceramicznej zależy mocno od producenta,
więc pewnie trudno o jednoznaczną ocenę.
--
Trefniś
|