Data: 2015-02-14 19:06:56
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan Pszemol napisał:
>> Powtarzam - dla mnie nie ma lepszych patelni, niż nierdzewne
>> (z grubym dnem).
>
> Potwierdzam. Zwłaszcza jak ktoś ma tendencję do przypalania, bo
> taką patelnię można śmiało potem czyścić i nie bać się drapania!
No ale pod ty względem, to poza wszelką konkurencją zą patelnie
ceramiczne. Szczególnie te z białą gładką powłoką. Absolutnie z
niczym nie reagującą, dyament taki. Nic nie przywiera, z tłuszczem
czy bez, a po użyciu można ją wprost pod wodę, zimną czy gorącą,
a tam przetrzeć szmatką, szczotką czy ostrym drucianym zmywakiem
-- wszystko jedno, bo od razu jest czysta, a nic jej nie porysuje.
Nic też nie wygnie i nie zsoczewkuje, bo w dnie jest tęgi kawał
stali. Ta technologia wybuchła jakoś niedawno, kiedyś takie rzeczy
były bardzo drogie, teraz niemożebnie staniały -- da się takiego
sprzęta kupić już za dwie, trzy dychy.
--
Jarek
|