Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
From: krys <k...@p...onet.pl>
Date: Fri, 20 Feb 2015 13:15:53 +0100
User-Agent: KNode/4.4.11
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
Subject: Re: Jaką patelnię lupić?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
<54e1b2a2$0$2174$65785112@news.neostrada.pl>
<mbtk4b$37q$1@mx1.internetia.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mbtk5o$t8i$1@node2.news.atman.pl>
<1ahgu97rn564y$.4yvxlt4jp653.dlg@40tude.net>
<mbtkvk$u8h$1@node2.news.atman.pl>
<12xigjhiow84g$.80jhalae36r.dlg@40tude.net>
<mbtnct$16b$1@node2.news.atman.pl> <mbu5tj$gu7$1@dont-email.me>
<mbutq8$6p7$1@node2.news.atman.pl> <mbv116$a75$1@node1.news.atman.pl>
<10zw44qxv0yta$.j8kkod52xbxe$.dlg@40tude.net>
<mc2np5$57o$1@node2.news.atman.pl> <mc34jn$b7p$1@dont-email.me>
<o...@t...home>
<54e5c9d9$0$2177$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<54e5d33c$0$2201$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<54e5dae1$0$2192$65785112@news.neostrada.pl> <mc5d6s$410$1@dont-email.me>
<54e7027c$0$32229$65785112@news.neostrada.pl>
<54e708ed$0$24203$65785112@news.neostrada.pl>
<54e70cb0$0$2188$65785112@news.neostrada.pl>
<54e71ef6$0$2173$65785112@news.neostrada.pl>
Followup-To: pl.rec.kuchnia
MIME-Version: 1.0
Lines: 54
Message-ID: <54e7257b$0$2172$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 095160058017.business.static.vectranet.pl
X-Trace: 1424434555 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2172 95.160.58.17:51224
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:361881
Ukryj nagłówki
FEniks wrote:
> W dniu 2015-02-20 o 11:30, krys pisze:
>> FEniks wrote:
>>
>>> W dniu 2015-02-20 o 10:46, krys pisze:
>>>> Pszemol wrote:
>>>>
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e5dae1$0$2192$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Oczywiście u mnie też wyłącznie w domu mielone z kawałka, który
>>>>>>> wybierzemy
>>>>>>> w sklepie.
>>>>>>> Opcja "proszę zmielić mi ten kawałek" też nie jest najlepsza - po
>>>>>>> każdym mieleniu w sklepie maszynki nie myją...
>>>>>> Sera krojonego w sklepie też nie kupuję z powodów j.w.
>>>>> Dobrze robisz
>>>>> - Twój edamski mógłby być zakażony krojoną wcześniej goudą!
>>>> Wiesz, goudą jak goudą, ale poledwicą sopocką albo inszym schabem...
>>>> Ja nie mam na mysli marketu z wielkim po horyzont stoiskiem z serami;-)
>>> Hm... O ile się nie mylę, to w sklepie powinna być inna krajalnica do
>>> serów, inna do wędlin. I tak jest w sklepach, w których ja kupuję. Choć
>>> raczej nie kupuję sera żółtego krojonego, bo w takiej postaci szybciej
>>> obsycha.
>> Między "powinno być" a "jest" może być przepaść. Albo leniwa
>> ekspedientka, której wsio rawno, której krajalnicy do czego używa.
>
> No ale jeśli kupujemy zazwyczaj w tym samym sklepie, to widzimy, gdzie
> jest miejsce do krojenia serów, a gdzie do wędlin, więc raczej
> ekspedientka nie będzie sobie tak jawnie folgować.
Nie takie cuda się zdarzają...
U mnie stały dwie krajalnice, pomiędzy stanowiskiem wedliniarskim i mięsnym.
I jedna wkspedientka na składzie.
I był to jedyny sklep, gdzie był mój ulubiony rycki krojony z całej sztaby,
zawsze świeży. Wtedy schodziło mi wiecej niż pół kilo na tydzień, to się w
plasterki nikt nie bawił;-)
>> U mnie ostatnio
>> spożycie tak spadło, że kupuję plastrowany w fabryce pakowany próżniowo.
>
> U mnie też spożycie niewielkie, więc zdarza mi się kupić krojony
> pakowany. Ale odkąd nie mają w Biedrze mojego ulubionego królewskiego
> krojonego, to raczej kupuję w kawałku w osiedlowym spożywczaku.
U mnie w Biedrze jest królewski w plastrach i królewski w kostce. I rycki w
plastrach.
O Światowidach nie wspominam.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|