Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaką patelnię lupić? Re: Jaką patelnię lupić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jaką patelnię lupić?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
From: krys <k...@p...onet.pl>
Date: Fri, 20 Feb 2015 13:15:53 +0100
User-Agent: KNode/4.4.11
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
Subject: Re: Jaką patelnię lupić?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
<54e1b2a2$0$2174$65785112@news.neostrada.pl>
<mbtk4b$37q$1@mx1.internetia.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mbtk5o$t8i$1@node2.news.atman.pl>
<1ahgu97rn564y$.4yvxlt4jp653.dlg@40tude.net>
<mbtkvk$u8h$1@node2.news.atman.pl>
<12xigjhiow84g$.80jhalae36r.dlg@40tude.net>
<mbtnct$16b$1@node2.news.atman.pl> <mbu5tj$gu7$1@dont-email.me>
<mbutq8$6p7$1@node2.news.atman.pl> <mbv116$a75$1@node1.news.atman.pl>
<10zw44qxv0yta$.j8kkod52xbxe$.dlg@40tude.net>
<mc2np5$57o$1@node2.news.atman.pl> <mc34jn$b7p$1@dont-email.me>
<o...@t...home>
<54e5c9d9$0$2177$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<54e5d33c$0$2201$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<54e5dae1$0$2192$65785112@news.neostrada.pl> <mc5d6s$410$1@dont-email.me>
<54e7027c$0$32229$65785112@news.neostrada.pl>
<54e708ed$0$24203$65785112@news.neostrada.pl>
<54e70cb0$0$2188$65785112@news.neostrada.pl>
<54e71ef6$0$2173$65785112@news.neostrada.pl>
Followup-To: pl.rec.kuchnia
MIME-Version: 1.0
Lines: 54
Message-ID: <54e7257b$0$2172$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 095160058017.business.static.vectranet.pl
X-Trace: 1424434555 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2172 95.160.58.17:51224
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:361881
Ukryj nagłówki

FEniks wrote:

> W dniu 2015-02-20 o 11:30, krys pisze:
>> FEniks wrote:
>>
>>> W dniu 2015-02-20 o 10:46, krys pisze:
>>>> Pszemol wrote:
>>>>
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e5dae1$0$2192$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Oczywiście u mnie też wyłącznie w domu mielone z kawałka, który
>>>>>>> wybierzemy
>>>>>>> w sklepie.
>>>>>>> Opcja "proszę zmielić mi ten kawałek" też nie jest najlepsza - po
>>>>>>> każdym mieleniu w sklepie maszynki nie myją...
>>>>>> Sera krojonego w sklepie też nie kupuję z powodów j.w.
>>>>> Dobrze robisz
>>>>> - Twój edamski mógłby być zakażony krojoną wcześniej goudą!
>>>> Wiesz, goudą jak goudą, ale poledwicą sopocką albo inszym schabem...
>>>> Ja nie mam na mysli marketu z wielkim po horyzont stoiskiem z serami;-)
>>> Hm... O ile się nie mylę, to w sklepie powinna być inna krajalnica do
>>> serów, inna do wędlin. I tak jest w sklepach, w których ja kupuję. Choć
>>> raczej nie kupuję sera żółtego krojonego, bo w takiej postaci szybciej
>>> obsycha.
>> Między "powinno być" a "jest" może być przepaść. Albo leniwa
>> ekspedientka, której wsio rawno, której krajalnicy do czego używa.
>
> No ale jeśli kupujemy zazwyczaj w tym samym sklepie, to widzimy, gdzie
> jest miejsce do krojenia serów, a gdzie do wędlin, więc raczej
> ekspedientka nie będzie sobie tak jawnie folgować.

Nie takie cuda się zdarzają...
U mnie stały dwie krajalnice, pomiędzy stanowiskiem wedliniarskim i mięsnym.
I jedna wkspedientka na składzie.
I był to jedyny sklep, gdzie był mój ulubiony rycki krojony z całej sztaby,
zawsze świeży. Wtedy schodziło mi wiecej niż pół kilo na tydzień, to się w
plasterki nikt nie bawił;-)

>> U mnie ostatnio
>> spożycie tak spadło, że kupuję plastrowany w fabryce pakowany próżniowo.
>
> U mnie też spożycie niewielkie, więc zdarza mi się kupić krojony
> pakowany. Ale odkąd nie mają w Biedrze mojego ulubionego królewskiego
> krojonego, to raczej kupuję w kawałku w osiedlowym spożywczaku.

U mnie w Biedrze jest królewski w plastrach i królewski w kostce. I rycki w
plastrach.
O Światowidach nie wspominam.

--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.02 XL
20.02 FEniks
20.02 FEniks
20.02 krys
20.02 XL
20.02 Jarosław Sokołowski
20.02 FEniks
20.02 Jarosław Sokołowski
20.02 Fragi
20.02 Pszemol
20.02 Pszemol
20.02 Pszemol
20.02 Pszemol
20.02 Pszemol
20.02 Pszemol
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?