Data: 2011-03-20 10:16:53
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
Od: "Antek Emigrant" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Ja w moim pytaniu założyłem, że skrupulatnie uwzględniam wszystkie
> > składniki (a więc i ten tłuszcz).
>
> Jak uwzględnisz pszyrost tłuszczu (może część odciec np na papierowym
> ręczniku lub na zwykłym tależu),
Nie ma przyrostu (ubytku też) tłuszczu, chodzi o to czy sam proces
obróbki termicznej coś zmienia w kwesti kaloryczności potrawy. Sama
temperatura a nie dodanie (lub usunięcie) jakichś składników.
> a masa zmniejszy się bo woda wyparuje?
Jak wyparuje to masa się zmniejszy, ale oczywiście nie kaloryczność.
--
Antek Emigrant
http://www.PaleoDieta.cba.pl/
2 miliony lat ewolucji przystosowały człowieka do diety paleolitycznej!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|