Data: 2013-05-09 11:21:15
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 09 May 2013 08:52:35 +0200, Robson napisał(a):
> Zrobiłem coś do czego przymierzałem się już długo, mianowicie zbudowałem
> sobie na działce wędzarnię. Kupiłem dobre mięso - to z marketów już
> surowe jest naszprycowane fosforanami i wodą. Na pierwszy ogień szynka i
> polędwica, tydzień się peklowały w soli i przyprawach, potem 5 godzin
> wędzenia i godzina parzenia.
> Powiem krótko, miodzio, pomimo tego, że wędziłem pierwszy raz to były
> tak dobre jak robione przez doświadczonych. Nie kupię już wędlin w
> sklepie, teraz się przymierzam do kiełbas.
>
> R
Decyzja jedyna ze słusznych. Gratulacje!
Coraz więcej osób stara się samemu robić wędliny. Moze nie wpłynie to
znaczaco na ogólny rynek, ale... może jednak da do myślenia producentom, ze
jest spory rynek na DOBRE wyroby, niekoniecznie chodzi o tanie.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|