Data: 2002-12-03 17:59:26
Temat: Re: Kiszenie burakow na barszcz
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:asigdg$39d$1@news2.tpi.pl...
> chetnie bym cos takiego zrobila, przymierzam sie juz od dluzszego czasu,
ale
> czy faktycznie trzeba szukac takiego starego czarnego chleba na zakwasie?
> Jaki gatunek ewentualnie moglby go zastapic. Chcialabym, zeby ten
barszczol
> sie udal.
Tato zawsze kupuje chleb zytni, z piekarni, i zapewne jest tam wiele
ulepszaczy czy cos .. niestety trudno zdobyc prawdziwy, niesztuczny
potem kiedy zacznie wychodzic na nim plesn (bo to normalne ze wychodzi)
wyrzuca sie ta kromke, tak po prostu (tylko trzeba uwazac zeby cos nie
zostalo) a zakwas tato robi, tak z 12 dni przed wigilia, potem goruje na
rosole .. i... ojej!! swiat chce!!
potem do niego robimy uszka z farszem gdzybowym :))))
Marta
|