Data: 2011-03-16 07:25:41
Temat: Re: Lazania
Od: Aha <t...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-03-16 08:19, Misiek pisze:
> Przymierzam sie do zrobienia lazanii z sosem Bolonese.
> Pytanie nastepujace - platy lazanii wczesniej obgotowywac? sparzac? czy
> ladowac "surowe" (zakladam ze ciasta na lazanie robic nie bede, a kupie
> np. Lubelli)
> Dawac rowniez sos beszamelowy ? (przepis mowi zeby dac surowe platy, ale
> na dno nalac 2 lyzki sosu beszamelowego, na to plat lazanii, sos
> Bolonese, lazanie... itd, na wierzch mozarelle, na to znowu sos
> beszamelowy, piec 40 minut w temperaturze 150-180 stopni). ytam mimo ze
> mam przepis, a to z tego prostego powodu ze pewnie ktos z grupy juz
> takowe cuda robil :-)
>
Ja te gotowe platy smaruje z kazdej strony sosem na kazdej warstwie.
|