Data: 2011-03-16 13:50:20
Temat: Re: Lazania
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-03-16 08:19, Misiek pisze:
> Przymierzam sie do zrobienia lazanii z sosem Bolonese.
> Pytanie nastepujace - platy lazanii wczesniej obgotowywac? sparzac? czy
> ladowac "surowe" (zakladam ze ciasta na lazanie robic nie bede, a kupie
> np. Lubelli)
Jako że doświadczenie z surowymi płatami wyszło mi średnio - być może za
mało sosu albo za krótko pieczone - tzn. trochę były twarde, zrobiłam
eksperyment z garnkiem do gotowania na parze. Kładłam po jednym i
zdejmowałam, kiedy robiły się szkliste. IMO prościej i łatwiej niż z
wrzątkiem - i poparzyć się nie można :) Do obracania i zdejmowania
użyłam szczypiec.
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|