Data: 2011-03-16 15:34:50
Temat: Re: Lazania
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Mar, 14:23, Marek <n...@p...adresu.mail> wrote:
> Cze Ikselka
> Wed, 16 Mar 2011 06:01:51 -0700 (PDT) w
> <news:f5b58227-1f8b-40f9-9001-a3760e60d49f@e9g2000vb
k.googlegroups.com>
> napisa e :
>
> > On 16 Mar, 08:19, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
> >> Pytanie nastepujace - platy lazanii wczesniej obgotowywac? sparzac?
>
> > Wrzuci do wrz tku tylko na tyle czasu, eby zrobi y si elastyczne,
> > nie amliwe.
>
> a mo esz zdradzi po co to robisz?
Aicha właśnie odpowiedziała Ci na to pytanie - surowe płaty przy
niewielkiej ilości sosu albo przy zbyt gęstym sosie mogą wyjść
twardawe, zwłaszcza te wierzchnie.
No i - kiedyś widziałam, jak "rasowy"włoski kucharz tak robił i
tłumaczył jak wyżej :-):-)
|