Data: 2011-03-16 07:46:18
Temat: Re: Lazania
Od: "IP" <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:4d80648c$0$2446$65785112@news.neostrada.pl...
> Przymierzam sie do zrobienia lazanii z sosem Bolonese.
> Pytanie nastepujace - platy lazanii wczesniej obgotowywac? sparzac? czy
> ladowac "surowe" (zakladam ze ciasta na lazanie robic nie bede, a kupie
> np. Lubelli)
> Dawac rowniez sos beszamelowy ? (przepis mowi zeby dac surowe platy, ale
> na dno nalac 2 lyzki sosu beszamelowego, na to plat lazanii, sos Bolonese,
> lazanie... itd, na wierzch mozarelle, na to znowu sos beszamelowy, piec 40
> minut w temperaturze 150-180 stopni). ytam mimo ze mam przepis, a to z
> tego prostego powodu ze pewnie ktos z grupy juz takowe cuda robil :-)
>
Robie podobnie, a wiec makaronu nie trzeba obgotowywac, na dno daje sos
beszamelowy, potem przekladam j.w.,
smacznego Ilona
|