Data: 2011-03-16 13:01:51
Temat: Re: Lazania
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Mar, 08:19, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
> Przymierzam sie do zrobienia lazanii z sosem Bolonese.
> Pytanie nastepujace - platy lazanii wczesniej obgotowywac? sparzac? czy
> ladowac "surowe" (zakladam ze ciasta na lazanie robic nie bede, a kupie np.
> Lubelli)
Wrzucić do wrzątku tylko na tyle czasu, żeby zrobiły się elastyczne,
nie łamliwe. Odstawić garnek z ognia, płaty pozostawić w garnku.
Wyjmować po kolei, sukcesywnie osączając - np na długim drewnianym (z
drewna się tak bardzo nie ześlizgują) trzonku tłuczka do ziemniaków
lub drewnianą łopatką, podczas układania w naczyniu i przekładania
nadzieniem.
|