Data: 2017-07-22 22:07:53
Temat: Re: Lody domowe
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-07-22 o 20:52, Trefniś pisze:
> Cześć!
>
> To oczywiście będzie banalny i znany przepis.
>
> Sporo osób lody kojarzy z koniecznością posiadania maszynki do lodów.
> Albo przynajmniej z wielokrotnym, ręcznym mieszaniem mrożonej masy.
>
> Przy tego rodzaju przepisach to wszystko jest zbędne.
> Masę wkładamy do pojemniczka, umieszczamy w zamrażalniku i zapominamy
> na kilka godzin.
> Robiłem wielokrotnie i w smakach, których w sklepach i lodziarniach
> nie uświadczy się łatwo.
>
> "Najlepsze domowe lody waniliowe. Bez mieszania, bez maszynki!":
>
> http://www.poracoszjesc.pl/2013/05/najlepsze-domowe-
lody-waniliowe-bez.html
>
>
> Wyśmienite! Można dostosować przepis do wielu smaków.
> Właśnie mrożą się u mnie jagodowe!
>
Fajny przepis!
Jajka jednak będę ucierała mikserem, śmietankę będę ubijała też mikserem.
Same białka to zawsze ubijam ręcznie- trzepaczką.
Mam pytanie: co zrobić, żeby ta wanilia była w lodach, ale nie w postaci
ziarenek?
--
animka
|