Data: 2018-05-31 18:06:32
Temat: Re: Margaryny antycholesterolowe
Od: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ludzie zawsze jedli mięso, ale do pewnego czasu nie bardzo mieli okazję do
> łączenia go z węglowodanami. Po prostu mieli do dyspozycji albo to, albo
> to
> - OSOBNO. Miażdżyca występuje masowo dopiero odkąd węglowodany stały się
> łatwo dostępne i są powszechnie spożywane w nadmiarze przy zachowaniu
> dotychczasowego spożycia mięsa. Miażdżyca to efekt diety
> wysokowęglowodanowej, która w połączeniu z dietą mięsną daje takie skutki.
> Więc wg mnie zakaz jedzenia mięsa (czyli też tłuszczu zwierz.) to głupie
> zalecenie. Lepiej całkowicie odstawić węgle - żeby nie zachodziło ich
> łączenie z tłuszczem zwierzęcym.
>
Nie, miażdżyca to skutki niejednego zarazka.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
|