Data: 2017-09-29 15:41:14
Temat: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
t...@g...com pisze:
> Mnie raczej zastanawia czerstwość chleba. Zwróciłem na to uwagę
> rozmawiając z wieloma osobami "przedwojennymi". Wszyscy jednogłośnie
> upierali się że świeży chleb jest niejadalny i musi swoje odleżeć
> tzn 2,3 dni i dopiero wtedy można konsumować.
>
> Kiedyś pewnie piekło się bardziej na zakwasie i taki chleb przez
> tydzień jest "świeży"... Może to dlatego ? Zupełnie tego nie rozumiem.
>
> Może ktoś z Was zna rozwiązanie tej zagadki ?
Spotkałem się z teorią, że to z uwagi na to, że świeży chleb jest smaczny.
A jak co smaczne, to na pewno niezdrowe. Niektórzy tak mają. Ja w każdym
razie zawsze lubiłem ciepły, dopiero co upieczony chleb. Uszczerbku na
zdrowiu nigdy z jego powodu nie doznałem.
--
Jarek
|