Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Date: Tue, 17 Oct 2017 21:55:44 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 34
Message-ID: <os5n8s$isa$1@news.icm.edu.pl>
References: <59c15bfc$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
<59e3bbb2$0$5155$65785112@news.neostrada.pl>
<59e4f505$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
<os316t$6iv$1@news.icm.edu.pl>
<59e51630$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<os3buq$20o$1@news.icm.edu.pl> <s...@f...lasek.waw.pl>
<os5ftq$qn7$1@news.icm.edu.pl> <s...@f...lasek.waw.pl>
<os5idv$mqf$1@news.icm.edu.pl> <s...@f...lasek.waw.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-65-72-80.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1508270172 19338 89.65.72.80 (17 Oct 2017 19:56:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 17 Oct 2017 19:56:12 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:45.0) Gecko/20100101 Thunderbird/45.8.0
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379111
Ukryj nagłówki
W dniu 2017-10-17 o 21:30, Jarosław Sokołowski pisze:
> Animka pisze:
>
>>>>> A potem do Bydgoszczy trzeba będzie jeździć po kajzerki.
>>>> Nie pojadę. Prędzej naleśniki zrobię jak nie będzie u mnie pieczywa.
>>> Buły drożdżowe, p.o. kajzerek, piecze się w domu nawet łatwiej niż smaży
>>> naleśniki. Czasem praktykuję.
>> Kiedyś miałam więcej obowiązków j jakoś ze wszystkim zdążałam, na
>> wszystko miałam czas. Czasami jeszcze po przyjściu z pracy smażyłam
>> pączki, a teraz mam dużo więcej czasu, ale jednak ciągle nie mam czasu.
>> Czas mi za szybko leci. Mam tak od czasu kiedy moja matka umarła no i
>> tak szczerze napiszę, że nic mi się nie chce robić. Robię wszysto to co
>> muszę, ale tak "na ostatnią chwilę".
>> Jak upiekę raz te bułeczki to później pewnie będę piekła częściej.
> To dobrze, czy źle? Bo jak mnie częściej bierze ochota na zrobienie
> w kuchni czegoś od a do zet, to się cieszę. To sama radość. I tylko w
> tych kategoriach to rozpatruję. Nie liczę na to, że na przykład będzie
> zdrowiej.
Ja też jak wszystko w domu zrobię od A-Z ( w tym upieczenie ciasta) to
jestem szczęśliwa.
Ostatnio mialam zapał do zrobienia pyzów i robotę wykonywałam z wielkim
zadowoleniem, bo mialam na te pyzy straszną chęć.
> Ale też nie mam obsesji, że wszyscy wokół chcą mnie otruć przez
> dodanie e-ileś do sprzedawanego mi jedzenia. Nie spodziewam się nawet, że
> będzie smaczniej niż w jednej z bezliku restauracji, knajp czy barów, do
> których można wejść wprost z ulicy. A jednak czasem w garze zamieszam,
> choć to pozornie sensu nijakiego nie ma.
Jak to nie ma sensu. Ma wielki sens i satysfakcja jest z tego, że to Ty
zrobiłeś i to jest dobre.
--
animka
|