Data: 2017-10-17 22:26:44
Temat: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>>> No ale że niby oni to masło robią ze swoich śmietanek z kubeczków czy
>>> kartoników? Przecież ten karagen dodają, żeby śmietanka zachowała
>>> odpowiednią konsystencję zanim z półki trafi do klienta. Jeśli używają
>>> śmietany bezpośrednio do produkcji masła, to chyba nie muszą jej
>>> wcześniej stabilizować, bo po co?
>> Może na złość?
> Sama nie wiem. Ale ja się na mleczarstwie nie znam.
Otóż to. Mam tak samo. Masło to surowiec o znaczeniu technologicznym,
bez szczególnych walorów smakowych. Docenić nie potrafię. A są tacy,
co odnajdą subtelne różnice, jak między rocznikami wina. Im z kolei
może smakowąć wino z buraków. To dobrze, że nie wszystko jest takie
samo.
Jarek
--
Dziękuję Ci że nie jest wszystko tylko białe albo czarne
za to że krowy są łaciate
bladożółta trawka
kijanki od spodu oliwkowozielone
|