Data: 2017-09-24 12:22:49
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> samya pisze:
>
>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>
>> A to tez zalezy czego :)
>
> Martwą naturę można na przykład.
>
Kilka namalowałam - a Ty?
LOL
--
XL
|