Data: 2009-04-02 15:50:48
Temat: Re: Mro?ona ryba
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
J23 wrote:
>> Rybę rozmrozić (ja rozmrażam w misce z wodą) , MOCNO odcisnąć trzymając
>> między dłońmi. Jeśli chcesz panierować - w mące, jaju i bułce kolejno. I
>> wkąłdaj na dobrze rozgrzany tłuszcz, żeby od razu skwierczało.
>>
>
> Czasami mimo dokładnego zastosowania się do powyższej
> metody ryba i tak może się rozłazić.
Bo na filetach nie warto oszczędzać. Lepiej zapłacić troche drożej, ale
kupić rybę, a nie glazurę. Ja mam dostawcę, który takich nawodnionych ryb
nie sprzedaje.
Ja rozmrażam po prostu na ociekaczu.
--
pozdrawiam
Justyna
|