Data: 2009-04-02 15:47:57
Temat: Re: Mrożona ryba
Od: "J23" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1nww7yr6tflqm$.rakdqvs910gn.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 2 Apr 2009 07:28:12 -0700 (PDT), u...@t...pl napisał(a):
>
>> Witam wszystkich
>> Mam takie pytanie - jak przygotować mrożoną rybę (filety)? Gdy ją
>> najpierw rozmrażam, to wtedy cała pływa w wodzie i się rozlatuje.
>
> Rybę rozmrozić (ja rozmrażam w misce z wodą) , MOCNO odcisnąć trzymając
> między dłońmi. Jeśli chcesz panierować - w mące, jaju i bułce kolejno. I
> wkąłdaj na dobrze rozgrzany tłuszcz, żeby od razu skwierczało.
>
Czasami mimo dokładnego zastosowania się do powyższej
metody ryba i tak może się rozłazić. Ja już pare razy natknąłem
się na takie filety z mintaja że rozlatywały się przy przewracaniu
a z patelni trzeba było zgarnywać.
Pzdr
J23
|